Oud Hollands Entertainment
hoek

Oud Hollandse Poppenkast

hoek

Een prachtige Oud Hollandse Poppenkast (onder andere bekend van Madurodam en Slot Zeist) of een Oranje Hollandse Poppenkast versierd met Jan Klaassen en Katrijn in een kindertheater setting.

Een 4 uur durend programma met diverse spannende poppenkast voorstellingen waarbij de kinderen plaats kunnen nemen op de bankjes.
Traditionele verhaaltjes maar met moderne dagelijkse kindvriendelijke gebeurtenissen.
Tussen de theatervoorstellingen door draait een draaiorgel vrolijke deuntjes van vroeger en bekende kinderliedjes. Dit kan vervangen worden door ballonnen vouwen.

De poppenspeler/ entertainer is 1e prijswinnaar Internationale Clownsfestival Bognar-Regis Engeland!

Een grote authentieke poppenkast met handgemaakte en goed onderhouden poppen. Bijvoorbeeld de koning, boef, politie en wolf.
Perfect als winkelcentrumpromotie, voor Koningsdag, een rustig onderdeel tijdens een Hollands themafeest, kindershow voorafgaand van bijvoorbeeld Sinterklaas.

Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast © www.oudhollandsentertainment.nl Draaiorgel bij Retro Poppenkast boeken © www.oudhollandsentertainment.nl

€ 695,- 1 x 60 minuten kindershow of diverse voorstellingen binnen 4 uur, inclusief de nodige pauzes.
Inclusief geluid en bankjes, exclusief reiskosten en 9% BTW.

Per keer zullen wij aangeven welke poppenkast geschikt is voor uw aanvraag. Voor meer informatie:
Optie aanvragen bij www.oudhollandsentertainment.nl Mail ons www.oudhollandsentertainment.nl Telefoonnummer van www.oudhollandsentertainment.nl

hoek
hoek
hoek

Referenties

hoek

Privéverjaardag via Concierge kantoor: "Onze member vond het poppenkast spel geweldig!"

Sliedrecht: "Het poppenkastspel van Jan Klaassen en Katrijn blijft populair. Kinderen keken hun ogen uit. De kinderen werden actief bij het spel betrokken en regelmatig gingen alle handen de lucht in. Toen de boze wolf ook nog tevoorschijn kwam, werden de kinderen helemaal fanatiek. Dit poppentheater was voor de jeugd een schot in de roos."

Koningsdag Grootebroek: "Erg goed deze meneer weet precies hoe hij het publiek moet vermaken. Communicatie met hem was goed en flexibel. Aan mij kant was het dit jaar erg druk met de organisatie van het evenement waardoor soms dingen verwarrend over kwamen. Van jullie kant goed opgepakt. Als thema hadden wij voor Koningsdag Ik Hou van Holland, dus dit paste er perfect bij dus ja dit maakte het compleet."

Historische Dag Slot Zeist: "Wat een spannende voorstellingen. Ondanks de verkeerde opstelling door ons hebben wij toch een mooie dag ervaren. Meneer was heel relaxed en stond er mooi bij in het zonnetje."

40 jaar kinderboerderij: "Namens alle medewerkers van de kinderboerderij willen wij jullie hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid tijdens ons 40 jaar bestaan! Mede dankzij jullie deelname blikken wij terug op een geslaagd feest. Ondanks het weer hebben wij ontzettend leuke reacties gekregen van de bezoekers."hoek
hoek
hoek

Foto's

hoek
Oud Hollandse Poppenkast Merwedeplein Sliedrecht © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast voorstelling © www.oudhollandsentertainment.nl Interactief poppentheater © www.oudhollandsentertainment.nl Poppenkast voorstelling met Koning en Jan Klaassen © www.oudhollandsentertainment.nl
Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Retro Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Ouderweste Poppenkast in kinderboerderij stal © www.oudhollandsentertainment.nl
Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nl Ouderweste Poppenkast in kinderboerderij stal © www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren © www.oudhollandsentertainment.nlhoek
hoek
hoek

Filmpje

hoek

40 Jaar Jubileum Kinderboerderij met Oud Hollands Entertainment

Interactie bij de Poppenkast

hoek
hoek
hoek

Wist u dat?

hoek

Volgens het Amsterdams Gemeentearchief zijn de poppenkastfiguren gebaseerd op twee oud inwoners van de Jordaan, Jan Klaassen en Katrijn Pieters.
Zij waren in 1686 in de Nieuwe Kerk getrouwd. Catharina woonde in de Tuinstraat, Jan in de Anjeliersstraat. Zij dronk, en hij hield niet van hard werken.
Jan Klaassen begon een poppenkast en vermaakte boeren, burgers en buitenlui met de uitbeelding van zijn huwelijksleven waaraan nogal iets ontbrak!
"Hun huwelijk kende echter zoveel wantoestanden, dat de kerkenraad van de Amsterdamse hervormde gemeente op 21 januari 1706 besloot het stel ter verantwoording te roepen, zoals te lezen staat in de protocollen."

Volgens een andere overlevering was Jan Claesen oorspronkelijk een trompetter in het leger van Frederik Hendrik;
later gaf hij samen met zijn vrouw Katrijn poppenkastvoorstellingen. Naar aanleiding hiervan ontstond het lied "Jan Klaasen de Trompetter" van Rob de Nijs, dat in 1973 populair was. Het graf van deze trompetter wordt thans in Andel aangewezen.hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Wordpress logo Instagram logo You Tube logo Pinterest logo
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Entertainmentbureau Fun & Party Match / 2023