Oud Hollands Entertainment
hoek

Poppenkast

hoek

Een prachtige Oud Hollandse Poppenkast (onder andere bekend van Mardurodam) versierd met Jan Klaassen en Katrijn in een kindertheater setting. De verhoging is versierd met Amsterdamse pakhuizen.

Een 4 uur durend programma met diverse spannende poppenkast voorstellingen waarbij de kinderen plaats kunnen nemen op de bankjes.
Traditionele verhaaltjes maar met moderne dagelijkse kindervriendelijke gebeurtenissen.
Tussen de theatervoorstellingen door draait een draaiorgel vrolijke deuntjes van vroeger en worden er ballonnen gedraaid.

De poppenspeler/ entertainer is 1e prijswinnaar Internationale Clownsfestival Bognar-Regis Engeland!

Een authentieke poppenkast met handgemaakte en goed onderhouden poppen.
Perfect als winkelcentrumpromotie, een rustig onderdeel op een Hollands themafeest, kindershow voorafgaand van bijvoorbeeld Sinterklaas.

Oud Hollandse Poppenkast www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Poppenkast huren www.oudhollandsentertainment.nl

€ 650,- diverse voorstellingen binnen 4 uur.
Inclusief geluid, exclusief reiskosten en 6% BTW.

Voor meer informatie kunt u mailen info@oudhollandsentertainment.nl of bel 0186-694555. Of klik op contact

hoek
hoek
hoek

Wist u dat?

hoek

Volgens het Amsterdams Gemeentearchief zijn de poppenkastfiguren gebaseerd op twee oud inwoners van de Jordaan, Jan Klaassen en Katrijn Pieters.
Zij waren in 1686 in de Nieuwe Kerk getrouwd. Catharina woonde in de Tuinstraat, Jan in de Anjeliersstraat. Zij dronk, en hij hield niet van hard werken.
Jan Klaassen begon een poppenkast en vermaakte boeren, burgers en buitenlui met de uitbeelding van zijn huwelijksleven waaraan nogal iets ontbrak!
"Hun huwelijk kende echter zoveel wantoestanden, dat de kerkenraad van de Amsterdamse hervormde gemeente op 21 januari 1706 besloot het stel ter verantwoording te roepen, zoals te lezen staat in de protocollen."

Volgens een andere overlevering was Jan Claesen oorspronkelijk een trompetter in het leger van Frederik Hendrik;
later gaf hij samen met zijn vrouw Katrijn poppenkastvoorstellingen. Naar aanleiding hiervan ontstond het lied "Jan Klaasen de Trompetter" van Rob de Nijs, dat in 1973 populair was. Het graf van deze trompetter wordt thans in Andel aangewezen.

hoek
hoek
footer
Referenties
Algemene Voorwaarden
Onderdeel van Evenementenbureau Fun & Party Match / 2018