Oud Hollands Entertainment
hoek

Blog

hoek


Zomermarkten Brouwershaven

16/08/2022

Van 27 juni tot en met 16 augustus 2022 hebben wij iedere maandag Oude Ambachten mogen verzorgen voor de Zomermarkten van Brouwershaven.

hoek
hoek
hoek
hoek


Mini Kermis in de Zorg

04/08/2022

Met onze Mini Kermis in de Zorg creëren we samen een gezellige kermissfeer in uw zorgcentrum! Een gezellige middag uit in eigen huis...

✔Wij brengen 10 uitdagende spellen mee waaronder leuke behendigheidsspellen en retro kermismachines.

✔ Een kermis zonder muziek is natuurlijk ondenkbaar dus... zorgen we voor vrolijke "kermis" achtergrondmuziek om de sfeer helemaal compleet te maken.

✔ Op de kermis is altijd wat te winnen.

✔ Bij de Oud Hollandse Snoepkraam worden natuurlijk de echte Oud Hollandse zuurstokken verkocht. De Snoepvrouwtjes delen minimaal 100 zakjes á 150 gram gemengd snoep uit. Verpakt snoep is tegen kleine prijsjes te koop.

Lees meer over deze Mini Kermis in de Zorg.

hoek
hoek
hoek
hoek


Gouda Kaasmarkt + Zomermarkt Brouwershaven

01/07/2022
Iedere donderdag tot en met 15 september tijdens de Gouda Kaasmarkt: Kaarsenmaakster, Houtdraaier, Tingieter, Mandenmaker en Glasblazer.
Iedere maandag tot en met 15 augustus tijdens de Zomermarkten Brouwershaven: Touwslaan, Knopen legger, Glasblazer, Leerbewerker en Mozaiek maken.

hoek
hoek
hoek
hoek


Gouda Kaasmarkt

19/05/2022
Eindelijk is er dit jaar weer een Gouda Kaasmarkt! En ook dit jaar mogen wij weer Oude Ambachten leveren. Iedere donderdag tot en met 15 september, m.u.v. Hemelvaart, zijn zij te bezoeken van 10.00 tot 13.00 uur tijdens het traditionele spektakel. Sinds eeuwen wordt het handje-klap en kaas wegen gedemonstreerd in het centrum rond het Stadhuis. 2022 is nog eens een speciaal jaar, want Gouda bestaat 750 jaar.

De Oude Ambachten zijn Kaarsenmaakster, Houtdraaier, Tingieter, Mandenmaker en Glasblazer.
Regelmatig wordt dit aangevuld met Shantykoren of Dixieland bandjes. Je kunt wafels met Goudse kaas proberen, koemelken, demonstratie kaas maken, kaas gewicht raden en nog veel meer beleven.

Check ons Facebook Evenement voor meer informatie.

hoek
hoek
hoek
hoek


Savesoil.org

24/03/2022
Op 22 maart 2022 mochten wij de ontvangst verzorgen van van Sadhguru uit India.
Hij reist 30.000 km door 27 landen in 100 dagen om iedereen bewust te maken van het beschermen van de aarde.

Draaiorgelnostalgie en de Hollandse Meisjes mochten naar de Stena Line in Hoek van Holland om hem 's ochtends welkom te heten in Nederland.
Daarna vertrok hij via Den Haag naar Amsterdam waar hij diverse interviews en lezingen hield.

Referentie

"Fijn dat jullie op zo'n kort termijn beschikbaar waren. Jullie zagen er prachtig uit. Hartelijk dank, het was een bijzondere ontvangst. Sadhguru heeft zelf ook beelden gedeeld op Instagram en Facebook."

Hollands Meisje bij Sadhguru © www.oudhollandsentertainment.nl Hollandse Meisjes en Draaiorgel bij Stena Line © www.oudhollandsentertainment.nl Ontvangst van Sadhguru © www.oudhollandsentertainment.nl Draaiorgel en Hollandse meisjes bij Stena Line Hoek van Holland © www.oudhollandsentertainment.nl
hoek
hoek
hoek
hoek


Lente! En we mogen weer!

02/03/2022

Gisteren is de meteorologische lente begonnen. We gaan er weer lekker op uit, buiten genieten van het weer, de opkomende bloemen en planten én naar evenementen, theater, bioscoop, horeca. Want de versoepelingen en de besmettingen gaan de goede kant op. Er worden langzaamaan meer vergunningen afgegeven. Wij hebben u gemist!

Afgelopen 9 maanden hebben wij al wel diverse kleinschalige evenementen en locaties kunnen voorzien van entertainment. Al was het natuurlijk niet zoals vanouds. Verre van. Net als iedereen hopen wij dat 2022 echt een prachtig, gezond en entertainmentvol jaar wordt.

Zo hebben wij onder andere Kermis in de Zorg mogen verzorgen voor diverse zorginstellingen. Daar gaan wij gezellig mee door. Het is zo mooi om bij de oudere bewoners een glimlach op hun gezicht te toveren met kermis spelletjes van vroeger en zakjes snoep van de Oud Hollandse Snoepkraam.

De Oude Ambachten mochten op diverse locaties hun ambachtsvak demonstraties. Diverse havenfeesten, boerenmarkten, middeleeuwse feesten staan gelukkig alweer op de planning.

Ook hebben wij weer zo'n zin in de Delftsblauw Tegeltjes Beschilderen Workshop. Uw deelnemers gaan aan de slag met sjablonen en boekjes om zelf een Delsftblauw tegeltje te maken.

Kortom wij hopen u van harte weer te zien op locatie.
Graag maken wij een vrijblijvende offerte op maat. Voor meer informatie:
Optie aanvragen bij www.oudhollandsentertainment.nl Mail ons www.oudhollandsentertainment.nl Telefoonnummer van www.oudhollandsentertainment.nl

hoek
hoek
hoek
hoek


Ganzenhoedster, Draaiorgel, Klabak en Oud Hollandse Snoepkraam

20/09/2021

Wij zijn trots op deze nieuwe referentie. Afgelopen 17 en 18 september 2021 hebben wij Oud Hollands Entertainment mogen verzorgen tijdens de Dahlia Dagen Voorthuizen.
"1 van de ganzen van de Ganzenhoedster wilde niet mee lopen en moest achter blijven, daardoor waren we iets later bij de school voor de aftrap. Maar wat was het grappig. De Vogelverschrikker die er bij was deed het heel erg leuk. De Draaiorgelman is een vrolijke man die veel heeft staan draaien. De Klabak is geniaal. Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord en er werd veel gelachen.
Het begon op zaterdag even stroef omdat we geen kraam voor de snoepkraam hadden klaar staan, zoals we inderdaad wel besproken hadden. Bedankt voor jullie geduld daarvoor, maar wat een opkomst daarna. We hadden 300 zakjes afgekocht voor kinderen die op vrijdag meededen met het bloemen insteken van de mozaieken. Leuke interactie tussen Klabak en de Snoepvrouwtjes. Zij deelden nep-geld uit aan kinderen zodat ze de Klabak konden omkopen."

hoek
hoek
hoek
hoek


Back 2 Events

30/06/2021

Afgelopen 15 maanden heeft een deel van de evenementen- en entertainment branche laten zien dat online events prima kunnen om bepaalde boodschappen over te brengen.

Een groot deel van de evenementen- en entertainment branche heeft juist niet zijn of haar expertise kunnen overbrengen. Zij hebben daarvoor live events en live contact nodig.

Gelukkig mogen we weer! 🥳

De brein wordt getriggerd tijdens een live event. Door onze zintuigen: zien 👀, horen 👂, voelen 🤲, ruiken 👃 en proeven 👅.

Zet dus juist nu live entertainment in voor die beleving. De samenleving snakt er naar.
Het entertainment is veilig in te zetten, al dan niet met bepaalde aanpassing. Laat u gerust informeren door de entertainers. Zie weten precies wat zij wel of niet kunnen verzorgen. Vertrouw op hun professionaliteit.

Live events geven een supersterke impact op uw marketingmix. Voorheen was dat al zo, maar dat gevoel van fomo (fear of missing out) wordt nu extra versterkt door een lange periode thuiswerken, geen uitgaan, geen evenementen. Men wil zo graag... profiteer daarvan.hoek
hoek
hoek
hoek


Volg ons op de Social Media kanalen

14/04/2021

Ons Oud Hollands Blog staat vol met Oud Hollandse weetjes. Of uitleg over wat Oude Ambachten precies doen (bijvoorbeeld Kniepertjes, Taanderij, Houtdraaier, Glas in Lood, Haringrokerij etc). Entertainment wat in het zonnetje wordt gezet. Maar ook vragen over Oud Hollandse items, kijken of u het weet.

Onze Facebook pagina is in het Nederlands.

Ons Instagram account.

We zijn ook te vinden op Twitter.

Op ons YouTube kanaal staan allerlei filmpjes over vroeger, zoals Oude Ambachten, entertainment, typetjes en muzikanten die Grootmoederstijd uitbeelden. Maar leveren ook ander soort modern entertainment, artiesten (Prince look a like) en attracties. Zoals een Muzikale Clown, Bands, Hospitality Ladies als organisatie assistenten of freelance Eventmanagers.hoek
hoek
hoek
hoek


Ganzenhoedster

24/03/2021

Guus komt graag langs wanneer het weer kan.

Gans Guus staat aan het hoofd van de ganzengroep en de anderen ganzen luisteren naar hem.

De ganzen komen natuurlijk niet uit zichzelf. De Ganzenhoedster is hun dagelijkse verzorgster en leidt ze graag over uw locatie.
Zij is gekleed in Oud Hollands of Volendams kostuum.
Boer Teun vergezelt haar met een buikorgeltje waar gezellige Hollandse muziek uitklinkt.

Lees verder en bekijk ook de foto's.hoek
hoek
hoek
hoek


Oude Ambachten

12/02/2021

Op onze pagina over Oude en Maritieme Ambachten hebben wij een lijst staan welke ambachtslieden te huren zijn voor een demonstratie.
In 2020 is het vrij stil geweest met de uitvoer van onze prachtige ambachten. Later in 2021 hopen wij u weer te mogen voorzien van demonstraties.
Voor nu blijft het even voorzien van online informatie over de vergeten ambachten van vroeger.

Klik op onderstaande links om meer over specifieke ambachten te leren in ons externe blog.

Een video van de Smid/ Smederij tijdens het Holland-weekend in de Keukenhof.

Hoe gaat dat precies? Lees meer over Mosterdmaken en Mandenvlechten.

Hindelooper kunst is een speciale stijl van beschilderde meubelen, wanden en objecten.

Een video van de Haringrokerij met uitdelen van haring en zalm tijdens het Holland-weekend in de Keukenhof.

Prachtige creaties van edelstaal en zilver. Hoe maakt een Edelsmid of Zilversmid het eigenlijk.

Een video van de Wasvrouwen demonstratie tijdens het Holland-weekend in de Keukenhof.

De werkzaamheden van de Houtdraaier: draaien, passen en meten, hakken, zagen, inzagen, raspelen en schuren.hoek
hoek
hoek
hoek


Kaapse Leeuw

05/10/2020

De leeuw die gebruikt wordt in ons logo (scroll naar beneden) en als Nederlands wapenlogo is een Kaapse Leeuw. De Koninklijke Familie van Oranje Nassaus gebruiken de Leeuw in hun wapen als sinds de 12e eeuw. De Leeuw staat voor imposante kracht en Koninklijk.

De mannelijke dieren zouden erg dikke, donkergekleurde manen gehad hebben die zich uitstrekten over de kop, hals, borst en de hele buik. Sinds 1865 is er nooit meer een Kaapse leeuw gesignaleerd. De leeuw kwam voor in de Kaapprovincie tot Natal.

Leidse museum Naturalis heeft een opgezet exemplaar. Naturalis bestaat 200 jaar en heeft nu de Kaapse Leeuw tentoongesteld voor publiek.

Bestel hier je Naturalis entreekaartjes.hoek
hoek
hoek
hoek


De Oud Hollandse Snoepkraam in Corona tijd

31/08/2020

De Oud Hollandse Snoepkraam is voor zorginstellingen prima uit te voeren in deze Corona tijd.
De setting wordt als het ware een museumpje, op een erg leuke manier.

Uw tafels van 2 à 3 meter worden gedecoreerd met een ouderwetse Van Berkel Weegschaal, een houten schuif kassa, mand met tulpen, kaaskop, melkbus, mandjes, antieke accessoires en teksten.
In de mandjes liggen authentieke papieren zakjes met gemengd snoep of zachte snoepjes.
De snoepjes van vroeger worden van tevoren in ingepakt. Minimaal 100 zakjes á 150 gram worden door u afgekocht.
De Snoepvrouwtjes in Dienstmeiden kostuum delen deze aan uw bewoners, personeel en vrijwilligers uit. (veilig met handschoentjes en een doorzichtig hoofdmasker)

Lees de uitgebreide informatie over de Snoepkraam in Corona tijd.hoek
hoek
hoek
hoek


75 jaar na de 2e Wereld Oorlog bevrijding … versus … nu met Corona

07/07/2020

Toen

Vanaf 5 mei 1945, Bevrijdingsdag, begon de wederopbouw in Nederland. De Duitse overgave in Nederland werd op 5 mei 1945 getekend in Hotel De Wereld in Wageningen.

Hongerwinter

Treinen reden niet omdat Nazi’s die gevorderd hadden voor de Joden, Roma en Sinti transport naar de Doorvoer- en Vernietigingskampen en eigen goederen transporten. Ook het personeel van de NS staakten om de Nazi’s te hinderen. Voedsel van het bevrijdde oosten van het land kon mede daardoor niet naar het nog bezette westen.

Overlevenden van de 5 emotionele, keiharde en pijnlijke oorlogsjaren moesten ook nog eens door die zware hongerwinter.

Lees het volledige blog.hoek
hoek
hoek
hoek


De Klabak handhaaft de 1,5 meter afstand

17/06/2020
Als ludieke act zorgt de Klabak, de Bromsnor of Veldwachter van vroeger, dat men zich aan de 1,5 meter afstand houdt.
Met een grap en een grol maaak hij bezoekers en winkelend publiek attent of de regel.

Niets dwingend, maar vriendelijke animatie.

Bonnen uitschrijven in zijn notitieboekje, zwaaiend met zijn knuppel, mensen in de gaten houden, schorriemorrie en kwajongens achter na zitten en de boef in de boeien slaan. Herkenbaar? Enkele taken behorend bij een klabak uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Lees meer over de Klabak.hoek
hoek
hoek
hoek


Hoofdzuster Eva en Zuster Mila

13/01/2020
Vier 75 jaar Bevrijding! Deze dames vertellen u in geuren, kleuren en met proeven, voelen, kopen hoe het er aan toe ging als verpleegster in ziekenhuis, EHBO en vroedvrouw tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In de trant van Call the Midwife en Ja Zuster, Nee Zuster. Geschiedenisles met een knipoog.

Op de kraam ligt informatie over tulpenbollen eten in de hongerwinter, hoe ambulances er uit zagen, over de wederopbouw en de babyboom. Maandag Wasdag met diverse oude zepen.

Anekdote over een optreden in 2018: Vlakbij onze uitvoerplaats in Zeist was een ziekenhuis met verloskundigen. Vele vroedvrouwen en verpleegsters, jong en oud, kwamen die dag kijken en zagen allemaal objecten van herkenning. Bijvoorbeeld de kinderweegschalen, het kinderwagentje en foto's.
Diverse geinteresseerden kwamen af op de oorlogsmemorabilia en oude ansichtkaarten. Weer anderen deden allemaal Oma's Gezondheidstips op, zoals een stukje zeep in bed leggen tegen beenkramp.

De dame die de Hoofdzuster speelt is zelf net met pensioen van verpleegkundige zijn. Haar man is net met pensioen van de SEH en als Gipsverbandmeester in een Rotterdams ziekenhuis en later wereldwijd reizend. De dame die de Zuster speelt is de dochter van dit stel en heeft van jongs af aan de verhalen gehoord en is zeer geïnteresseerd in vroeger.

Meer informatie en nieuwe foto's zijn te bekijken op de pagina van de (Na)Oorlogse Zorg.

hoek
hoek
hoek
hoek


Waarom wij werken met de naam Dienstmeiden?

07/01/2020
Onderliggende vraag is: Waarom dient er een hoger basisbedrag betaald te worden dan andere Oude Ambachten?

Mijn moeder (van medewerker Jolanda) en mijn Oma (van eigenaresse Ilse) ging in de jaren 1930 in 'Betrekking'. Zij ging daarmee werken op haar 12e jaar als 'Dienstmeid' bij gegoede families. In haar geval in Apeldoorn. Als 'Dienstmeid' werken was best zwaar, vaak niet een volledige werkweek en verdiende niet altijd even goed. De jonge meisjes of nog ongetrouwde jongedames zochten dan een 2e baantje of hadden er nog een handeltje bij om wat extra geld te verdienen.

In ons geval hebben wij een 'handeltje' in Oud Hollands Snoep. Zo trekken wij door het land om op evenementen, jaarmarkten, Koningsdag, boeren- en oude ambachtsmarkten snoepjes van vroeger te verkopen. De snoepjes verkopen wij tegen lage prijsjes om zo het gevoel van vroeger vast te kunnen houden. Natuurlijk lukt 1, 2 en 5 cent helaas niet meer. (Dit is waarom wij toch een basis huurprijs nodig hebben om uit de kosten te komen.)

Op de waslijn, tussen de drogende was, hangt de prijslijst.

Onze 'Dienstmeiden' kostuums zijn voor ons met de hand gemaakt naar model 1900 tot 1920. Wij hebben deze in de boeken teruggevonden bij ons in de Hoeksche Waard, maar ook in Amsterdam en Groningen. Het is dus niet-streekgebonden.

hoek
hoek
hoek
hoek

Ga niet zo maar voor het goedkoopste entertainment, maar voor kwaliteit

21/11/2019
Als evenementenbureau zien wij regelmatig dat men gaat shoppen. Dat is natuurlijk een recht. Wij zeggen ook zeker: Doen.

Vergelijk dan alstublieft niet alleen op prijs. Maar vergelijk alle punten.

Wij bieden:
* betrouwbaarheid - de afspraken met u worden vastgelegd in een contract, wij verplichtigen ons daarmee dat er altijd entertainment zal staan ook in geval van ziekte. Het gebeurt nog te vaak dat er entertainers zijn die afbellen om wat voor reden dan ook. Zij voelen zich niet verplicht om aan de afspraak te houden.

* gaan voor het beste resultaat, - behoeft geen uitleg, toch?

* zorgen dat het past bij uw wensen,

* klantvriendelijk, kindvriendelijk en personeel/artiesten vriendelijk
Wij denken aan u, aan uw gasten, jong of oud, maar ook aan al het personeel en de entertainers die voor u werken. Een vriendelijk woord en uitstraling voor iedereen. Iedereen bij uw feest betrekken geeft alleen maar nog meer sfeer en iedereen houdt er een goed gevoel aan over als zij weer naar huis gaan. Het gebeurt helaas regelmatig dat de verzorging van personeel en artiesten vergeten worden. Ze moeten op tijd zijn en doen wat u van hen wenst, maar daarna een vriendelijk woordje, consumpties, kleedruimte en gratis parkeerplaats worden vergeten.

* last but not least: Wij gaan voor kwaliteit. Om bovenstaande punten te realiseren proberen wij iedere opdracht zo goed mogelijk uit te denken. Leren wij van vorige keren, nemen wij ingevulde evaluaties serieus en zijn wij altijd op zoek naar verbeteringen. Dat is niet alleen belangrijk voor uw opdracht, maar geeft ons voldoening en streven wij zo om onze passie tot uiting te brengen.hoek
hoek
hoek
hoek


Nieuwe en bestaande handgemaakte kostuums

11/10/2019hoek
hoek
hoek
hoek


Waarom betalen voor begeleiders ipv alleen de spelen?

23/09/2019
De dames zijn gekleed in klederdracht naar keuze, zij spelen zelf mee en leggen de spelregels uit, hun aanwezigheid zorgt meteen voor een juiste sfeer, zij maken praatjes met uw gasten en gaan met hen op de foto.

Enkele voorbeelden van uitgevoerde opdrachten:
Zo zijn de dames in Delftsblauw jurken voor een incentive tijdens een afsluitende avond in de Heineken Experience heel vaak op de foto gegaan met de buitenlandse gasten. De Brandweer van Wapenveld wilde de dames in Delftsblauw jurken op de foto bij hun brandweerwagens voor in de interne krant.
Tijdens Bloemencorso Hillegom waren boertje en dienstmeid sfeerverhogend en passend bij het thema.
De Dienstmeiden verzorgde een wedstrijd in een Klooster in Brabant.
De dames in Delftsblauw jurken zorgden voor een fanatieke wedstrijd voor een Ministerie afdeling.hoek
hoek
hoek
hoek


Mooi referentie

15/08/2019

Bavaria 300 years anniversary Party:

"Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie inzet en samenwerking! Gelukkig hebben we ondanks het weer, toch een mooi plekje voor jullie kunnen vinden! Iedereen heeft zijn/haar Rembrandt van Gein tekening of Delftsblauw tegeltje mee het vliegtuig in genomen! Het is een onvergetelijke dag geworden op de Brouwerij, ook Bavaria was erg enthousiast! Hopelijk hebben jullie er ook van genoten en zien we elkaar in de toekomst zeker nog een keer!"hoek
hoek
hoek
hoek


Simon Stokvis

03/06/2019
Nieuw toegevoegd: In Stokvis over de Vloer verzorgt Simon samen met zijn assistente Bep Roodenburg een geweldige show.

Een optreden bestaat uit liedjes, een conference, bijzondere informatie uit "De Bruine Rotterdammer" en een Rotterdam quiz.

hoek
hoek
hoek
hoek


Wild Breien - Een senioren voorstelling over het verleden

15/05/2019
Tijdens het leeghalen van hun woning voor verhuizing naar een 55+ flat terug naar de hippie tijd, punktijd, tweede wereld oorlog, jaren 20, eind 19e eeuw.

Voorheen is deze voorstelling als geschiedenisles gespeeld voor scholen. Vanaf nu is deze voorstelling te boeken voor de 50 plussers.

Meer informatie, foto's en een filmpje zijn te bekijken op de pagina van de Wild Breien.

hoek
hoek
hoek
hoek


Foto verzameling op Pinterest

05/03/2019
Bekijk onze verzameling zwart wit foto's op Pinterest van allerlei Oude Ambachten uit het verleden.

YouTube

Op onze YouTube pagina hebben wij leuke video's bewaard zoals Welkom in de Jaren 60, Hollandse musea aanraders, Oud Hollandse Muziek, 60 jaar overzicht van Victoriaanse jurken, afleveringen of hele seizoenen van Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Dorus etc.hoek
hoek
hoek
hoek


Organiseer een entertainment middag voor ouderen - met subsidie

21/09/2017
Kwetsbare ouderen, altijd binnen, te weinig eigen geld voor activiteiten, geen tijd, geen idee wat te organiseren, het missen van aansluiting bij de wijkbewoners, familie/ vrienden komen maar moeilijk of niet naar het huis en uw bewoners.

Veel gehoorde redenen waarom het organiseren van activiteiten en entertainment voor ouderen niet gedaan wordt.

Toch zijn er mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Neem eens contact op met uw gemeente en overleg met hen wat u aan subsidie kunt krijgen voor een gezellige middag. Of bekijk www.beteroud.nl

Graag stellen wij van Oud Hollands Entertainment met u een aantal ideeen op voor diverse middagen in het jaar om het welzijn van uw bewoners te verhogen.

Dit kan vaak tegen aantrekkelijke bedragen en staat nostalgie, grootmoederstijd en historie altijd centraal in onze programma's en entertainment. Vanzelfsprekend creeren wij herinneringen naar vroeger en neuriet men de liedjes van toen. We maken er graag een onvergetelijke dag voor uw bewoners en uw personeel van.

Voor alle referenties van zorginstellingen, seniorenmiddagen/avonden etc kunt u hier verder klikken.

Wij zitten door heel Nederland en komen overal plezier brengen. Graag delen wij onze passie met u.
Bij openbare dagen waarbij u onder andere ook wijkbewoners, familie, vrienden en iedereen wilt uitnodigen helpen wij u ook met Sociale Media promotie.hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Entertainmentbureau Fun & Party Match / 2022