Oud Hollands Entertainment
hoek

Nieuws

hoek

Foto verzameling op Pinterest

05/03/2019
Bekijk onze verzameling zwart wit foto's op Pinterest van allerlei Oude Ambachten uit het verleden.

Evenementen foto's op Facebook

Op onze Facebook pagina volgen regelmatig live evenementen foto's van Oude Ambachten in het land. Volg ons en u wordt automatisch op de hoogte gehouden.

YouTube

Op onze YouTube pagina hebben wij leuke video's bewaard zoals Welkom in de Jaren 60, Hollandse musea aanraders, Oud Hollandse Muziek, 60 jaar overzicht van Victoriaanse jurken, afleveringen of hele seizoenen van Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Dorus etc.hoek
hoek
hoek
hoek

Trend van 2019: Doe Workshops, maar ook aandacht voor rust

22/02/2019
Volgens kenners in de evenementenbranche zijn de trends voor 2019 meer Doe Workshops op locatie, maar tegelijkertijd ook hoekjes creëren voor wat rust.

Onze aanraders passen dan ook perfect bij deze 2 trends. Een actieve Doe Workshop, maar ze geven beide een stukje rust.

Delftsblauw Tegeltjes Beschilderen Workshop
Aan uw tafels zelf een tegeltje beschilderen. Verzin een spreuk of maak een mooie creatieve tekening. De begeleiders, natuurlijk in Delftsblauw jurken, zorgen ervoor dat ze echt thuis aan de muur kunnen hangen.

Klompenatelier
In een Hollands decor met houten kaaskast kunt u een klein klompje van 8 a 10 cm beschilderen. Maar ook voetmaat klompen zijn voor uw personeel te bestellen.hoek
hoek
hoek
hoek

Nieuwe items

22/01/2019
Er zijn 2 nieuwe sfeervolle acts toegevoegd op deze site.

De Dottinies zijn een vrouwelijk live duo die vergeten en oer-Hollandse liedjes zingen. Zij richten zich vooral op een nostalgisch en gevarieerd repertoire van de jaren 50. Veel Hollands, maar ook Engelstalig.

De Draaiorgelman heeft zijn orgel in diverse creaties en stijlen, zoals met een Hollandse klompen en tulpen decor, als Dickens typetje of Kerstman. Maar hij heeft nog meer mogelijkheden.

Lees snel verder over dit leuke muzikale Oud Hollands Entertainment.hoek
hoek
hoek
hoek

Oud Hollands Entertainment wenst u ouderwets gezellige Feestdagen!

21/12/2018

Delftsblauw Tegeltjes Versieren Workshop www.oudhollandsentertainment.nl Dickens Goochelaar www.oudhollandsentertainment.nl Oud Hollandse Snoepkraam in Kerststijl www.oudhollandsentertainment.nl Tingieter www.oudhollandsentertainment.nl

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij gewoon bereikbaar. Van 12 tot en met 20 januari 2019 zijn wij gesloten, maar wordt de mail wel regelmatig uitgelezen.hoek
hoek
hoek
hoek

Winter of Kerst Evenement?

23/10/2018

Een Kerstborrel van het werk, uw Kerstmarkt of Dickensmarkt, Eindejaars of juist Nieuwsjaars receptie plannen kan een hele klus zijn.
Met ons Oud Hollands Entertainment haalt in ieder geval de juiste sferen binnen.

Enkele ideeën:
* Het Dickens Draaiorgeltje draait gezellige Kerstmuziek en is mobiel voor iedere locatie.
* Uw Winter- en Kerstmarkten komen helemaal in de juiste sfeer met onze Oude Ambachten.
* De Dickens Schoenpoetser is een tikkeltje ondeugend en brutaal, maar met de beste bedoelingen, poetst deze jongeman de schoenen van eenieder die langskomt.
* De Kastanjepoffer poft vanuit een sfeervol, Anton Pieck stijl, standje verse kastanjes.
* Onze Gentle Dickens Ladies delen chocoladegeld van Uncle Scrooge uit, zo gek was die man nog niet. Maar ook Kerst zuurstokjes voor in de dennenboom, Kerstkransjes voor jong en oud en lichtgevende armbandjes voor de donkere dagen..

Voor een vrijblijvende offerte op maat kunt u mailen naar info@oudhollandsentertainment.nl of bel 0186-694555. Of klik op contact

hoek
hoek
hoek
hoek

Najaars evenementen organiseert u met ons

03/09/2018

De scholen zijn weer begonnen en daarom komen de najaars evenementen weer in zicht.

Heeft u een open dag of receptie op uw bedrijf dan zijn onze muzikale acts aanwezig op de achtergrond om uw gasten te voorzien van een vrolijk deuntje.

Uw personeelsfeest kan in thema Hollands een ouderwets gezellige en mieterse avond worden. Iedereen wil toch in klederdracht op de foto! Gegarandeerd een succes. Ja dat durven wij te zeggen.

Scholen voorzien wij graag van een museumsetting met Boterkarnen en voordelig snoepjes kopen bij de Oud Hollandse Snoepkraam. Maar ook een spannend verhaal van de Oud Hollandse Poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn.

Uw Winter- en Kerstmarkten komen helemaal in de juiste sfeer met onze Oude Ambachten, Schoenpoetser en Dickens figuren.

Onze Hollandse Kaasmeisjes ontvangen graag uw gasten en lopen rond met blokjes kaas.

Een klantenmiddag of -avond plannen maar geen zin in de catering? Onze chef-kok neem dit graag uit handen en maakt een Hollandse catering op maat voor u.

Op beurzen kunnen onze typetjes uw klanten over de onzichtbare drempel trekken, met een luchtig en vermakelijk gesprekje.

Voor een vrijblijvende offerte op maat kunt u mailen naar info@oudhollandsentertainment.nl of bel 0186-694555. Of klik op contact

hoek
hoek
hoek
hoek


Enkele komende evenementen met Oude Ambachten

18/07/2018

Gouda Kaasmarkt
19 en 26 juli + 2, 9, 16, 23 en 30 augustus van 09.00 tot 13.00 uur

31 juli - Aarlanderveen - 09.00 tot 13.00 uur
11 augustus - Ouddorp - 09.00 tot 18.00 uur
11 augustus - St Maartensdijk - Deurloo Fruit - 10.00-16.00 uur
18 augustus - Oudelande - 10.00 tot 17.00 uur
18 augustus - Hellevoetsluis - 10.00 tot 17.00 uur
18 augustus - Dreischor - 10.00 tot 17.00 uur
18 augustus - Kloosterzande - 12.00 tot 18.00 uur
19 augustus - Hellevoetsluis - 11.00 tot 17.00 uur

hoek
hoek
hoek
hoek


Waarom wij werken met de naam Dienstmeiden?

08/05/2018
Mijn moeder (van medewerker Jolanda) en mijn Oma (van eigenaresse Ilse) ging in de jaren 1930 in 'Betrekking'. Zij ging daarmee werken op haar 12e jaar als 'Dienstmeid' bij gegoede families. In haar geval in Apeldoorn. Als 'Dienstmeid' werken was best zwaar, vaak niet een volledige werkweek en verdiende niet altijd even goed. De jonge meisjes of nog ongetrouwde jongedames zochten dan een 2e baantje of hadden er nog een handeltje bij om wat extra geld te verdienen.

In ons geval hebben wij een 'handeltje' in Oud Hollands Snoep. Zo trekken wij door het land om op evenementen, jaarmarkten, Koningsdag, boeren- en oude ambachtsmarkten snoepjes van vroeger te verkopen. De snoepjes verkopen wij tegen lage prijsjes om zo het gevoel van vroeger vast te kunnen houden. Natuurlijk lukt 1, 2 en 5 cent helaas niet meer. (Dit is waarom wij toch een basis huurprijs nodig hebben om uit de kosten te komen.)

Op de waslijn, tussen de drogende was, hangt de prijslijst.

Onze 'Dienstmeiden' kostuums zijn voor ons met de hand gemaakt naar model 1900 tot 1920. Wij hebben deze in de boeken teruggevonden bij ons in de Hoeksche Waard, maar ook in Amsterdam en Groningen. Het is dus niet-streekgebonden.

hoek
hoek
hoek
hoek


Gouda Kaasmarkt

19/04/2018
Ook in 2018 mogen wij de Gouda Kaasmarkt weer voorzien van Oude Ambachten.
Van 28 juni tot en met 30 augustus kunt u iedere donderdag van 09.00 tot 13.00 uur het bekende spektakel gaan bezoeken.

Lees meer over de Gouda Kaasmarkt op Facebook.

Historische Doedag Slot Zeist

Op 09 september 2018 vindt weer de Historische Doedag plaats bij Slot Zeist.
Dit jaar in combinatie met Monumentendag. Naast Oude Ambachten, braderie kramen, lezingen, panden bezoeken staat de Poffertjeskraam en de Nostalgische Zweefmolen bij het Zusterplein/ Koetshuys.

Lees meer over de Historische Doedag op Facebook.hoek
hoek
hoek
hoek


Nieuw en vernieuwd op de site:

09/03/2018
* De Ridders uit de Gouden Eeuw kunnen gecombineerd worden met de Middeleeuwse Ober.
* De Hollandse Kwis Kist. Een korte krachtige, leuke act van 7 a 15 minuten.
* ZnErik. Nostalgische (Nederlandse) liedjes zingen rondom de piano. Geen geboenk maar gewoon ouderwetse gezelligheid. Doelgroep 50+. Erik heeft zijn programma in diverse thema's bedacht. Muzikale Matroos, Neerlands Hoop, Sinterklaas en Kerst.
* Poffertjeskraam. Een nieuwe, maar nostalgische ogende poffertjeskraam.

Het moederbedrijf Fun & Party Match heeft nieuwe attracties: Pirateneiland, Spooky Halloween Grot en Warme Kerst Traktaties. Zuster site Kinder/ Tropical Cocktail Bar is compleet vernieuwd. Genoeg te lezen en over na te denken om te boeken.

Onze groep ambachtslieden heeft mensen verloren, maar wij hebben er ook weer gepassioneerde hobbyisten bij gekregen. Het startsein voor seizoen 2017 vindt plaats bij World Forum Den Haag met een Grote Ambacht Klompenmaker.
En net iets later bij de Keukenhof waar tijdens het lange Paasweekend 3 Grote Ambachten mogen demonstereren. Wasvrouwen, Smid en Touwslagerij. Welke ambachten mogen u komen demonstreren?

Mogen wij u, vrijblijvend, maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief toesturen?
Vul het contactformulier in en u blijft op de hoogte van leuke weetjes, evenementen en aanbieden.

hoek
hoek
hoek
hoek


De Beste Wensen voor 2018!

09/01/2018
Onze artiesten en attractie medewerkers kijken terug op een zeer succesvol 2017 met prachtige evenementen en heel veel blije klanten en evenementen bezoekers. Een van onze top attracties is de Nostalgische Fotograaf. Zowel met decor en hallelujafiets als de animatie act met assistente.

Ook de Oude Ambachten zijn vaak ingezet en blijken (dat wisten wij natuurlijk al) een publiekstrekker voor ieder evenement. Met passie hebben zij hun ambacht gedemonstreerd. Aangezien het meestal oudere mensen zijn die het uitvoeren hebben wij helaas ook van enkele afscheid moeten nemen. Wij wensen hun familie en vrienden alle sterkte.

Enkele andere drukbezochte evenementen met onze Oud Hollands Entertainment was 100 jaar Hoofdstraat in Apeldoorn, Gouda Kaasmarkt, de Wereld Haven Dagen voor het Maritiem Museum in Rotterdam, de Oud Hollandse Spelen voor Stichting de Zonnebloem helemaal in Drachten en wederom de catering opdracht voor de Naturalisatiedag voor Gemeente Teylingen.

Alle relaties bedankt en op naar een fantastisch en gezond nieuw jaar.hoek
hoek
hoek
hoek


Nieuwe items op deze site

09/11/2017

Delfts blauw Levend Standbeeld

Groeten uit... is een levend standbeeld uit Holland. Een Delfts Blauw souvenir dat niet alleen bij de toerist tot de verbeelding spreekt.
Het Delfts blauwe boertje en boerinnetje beelden de welbekende kus uit. Zij komen tot leven op de klanken van Oud-Hollandse draaiorgelmuziek.
Als poppetjes uit een schattig souvenir muziekdoosje dansen en klappen zij tot de kus hen weer verstilt.

Boerenband

Deze boertjes spelen uiteraard gezellige dixielandmuziek, maar ook Nederlandstalige nummers zoals "Een vrijgezel die gaat pas slapen" of "Samen zijn" worden gespeeld.
Makkelijke en herkenbare meezingers. Of zij nu voor ouderen in zorginstellingen spelen of rondlopen op boerenmarkten, het maakt deze boerenjongens niet uit.

hoek
hoek
hoek
hoek


Organiseer een entertainment middag voor ouderen - met subsidie

21/09/2017
Kwetsbare ouderen, altijd binnen, te weinig eigen geld voor activiteiten, geen tijd, geen idee wat te organiseren, het missen van aansluiting bij de wijkbewoners, familie/ vrienden komen maar moeilijk of niet naar het huis en uw bewoners.

Veel gehoorde redenen waarom het organiseren van activiteiten en entertainment voor ouderen niet gedaan wordt.

Toch zijn er mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Neem eens contact op met uw gemeente en overleg met hen wat u aan subsidie kunt krijgen voor een gezellige middag. Of bekijk www.beteroud.nl

Graag stellen wij van Oud Hollands Entertainment met u een aantal ideeen op voor diverse middagen in het jaar om het welzijn van uw bewoners te verhogen.

Dit kan vaak tegen aantrekkelijke bedragen en staat nostalgie, grootmoederstijd en historie altijd centraal in onze programma's en entertainment. Vanzelfsprekend creeren wij herinneringen naar vroeger en neuriet men de liedjes van toen. We maken er graag een onvergetelijke dag voor uw bewoners en uw personeel van.

Zo hebben wij al gewerkt voor:
* D'oude Raai - Amsterdam - leest u de fantastische referentie over Karikatuurschilder Rembrandt van Gein, Kaasmeisjes, Schoenpoetser, Haringkar en Poffertjeskraam.
* Libertas Leiden - Oud Hollandse Snoepkraam - diverse keren op diverse vestigingen
* Verpleeghuis Leythenrode - Leiderdorp - Oud Hollandse Snoepkraam
* WZH Den Haag en omgeving - Fotograaf Hans, Oud Hollandse Spelen, Sint & Pieten
* Viva Zorggroep - Heemskerk - Oud Hollandse Spelen
* Verpleeghuis van Rijckehove - Capelle ad Ijssel - Oud Hollandse Snoepkraam
* Leger des Heils - Dordrecht - Oude Ambachten
* Stichting Incaritate - Roosendaal - Draaiorgelnostalgie
* Zorgwaard - Oud-Beijerland - Karikaturist Christel
* Zonnehuisgroep - Vlaardingen - Oude Ambachten
* Woonzorgcentrum Rustenborch - Oegstgeest - Oud Hollandse Snoepkraam
* Welzijn Tolsteeg - Utrecht - Oud Hollandse Snoepkraam
* Laurens - Rotterdam - LeoNARdus de Nar, Draaiorgelnostalgie en de Oud Hollandse Snoepkraam
* Rivas Zorggroep - Gorinchem - Oud Hollandse Snoepkraam
en nog vele anderen.

Wij zitten door heel Nederland en komen overal plezier brengen. Graag delen wij onze passie met u.
Bij openbare dagen waarbij u onder andere ook wijkbewoners, familie, vrienden en iedereen wilt uitnodigen helpen wij u ook met Sociale Media promotie.hoek
hoek
hoek
hoek


Oude & Maritieme Ambachten

13/09/2017
- Kobus als Touwslager
- Kobus als Tallyman bij Bataviawerf Lelystad
- Kobus als Touwsplitsen en verteller
Kobus heeft gewerkt in de Rotterdamse haven en brengt graag met passie zijn ervaringen over aan jong en oud. Ook schrijft hij boeken die u voor weinig geld bij zijn kraam kan kopen. In mei 2017 mocht Kobus in Middeleeuws kostuum meewerken aan de Handelsdag van Bataviawerf in Lelystad. Een geslaagde dag!

- Scheepjes in fles bouwer
Met precisie maakt deze Ambachtsman kleine scheepjes en krijgt ze in decoratie flesjes. Hoe? Boek hem en hij laat het u zien.

- Nettenboeten
Tijdens Wereld Haven Dagen in Rotterdam stonden deze dames er prachtig bij. Door alle verhalen die zij vertelden aan zeer geinteresseerd publiek zijn zij niet heel ver gekomen met nettenbreien, maar des te meer lol had iedereen. Gelukkig hadden zij ook een ouderwetse theeleuten setting.

- Taanderij met werkende ketel, zeilen en netten
Een grote ambacht welke een 4 meter kraam nodig heeft een een ruimte er naast. De ketel wordt hout gestookt en werd gebruikt om zeilen en netten tegen rotting te beschermen. Deze ambacht in live actie zien?

Check de pagina over de Oude Ambachten voor een filmpje tijdens Wereld Haven Dagen Rotterdam bij het Maritiem Museum.

Oude Ambachten huren www.oudhollandsentertainment.nl Scheepjes in fles Amabcht huur je bij www.oudhollandsentertainment.nl Nettenboeten Ambacht www.oudhollandsentertainment.nl Oude Ambachten www.oudhollandsentertainment.nl

hoek
hoek
hoek
hoek


Historische Doe Dag in Slot Zeist

14/08/2017
Op zaterdag 3 september 2017 vindt de Historische Doe Dag plaats in en rondom Slot Zeist.
Tussen 12.00 en 17.00 uur komt de geschiedenis tot leven! Zo slaan ridders en soldaten hun kamp op in de Slottuin.

Op het Zusterplein bij het Koetshuis staan Oude Ambachten: Oud Hollandse Snoepkraam, Tollenmaker, Tinnen Soldaatjes Gieten, Leerbewerker, Besteksmid en Glas in Lood. Ook zijn er demonstraties in zwaardvechten, zwaardschieten en lanssteken. De Franse tijd komt tot leven door middel van Napoleon en er loopt een Middeleeuwse goochelaar.

Er zijn nog veel meer activiteiten voor jong en oud zoals rondleidingen, tentoonstellingen, workshops, een tokkelbaan, boogschieten, pony rijden, vossenjacht, muziek, lezingen en nog veel meer.

hoek
hoek
hoek
hoek


Enkele data om Oude Ambachten te bezoeken

19/04/2017
- Op 23 april zijn de Havenfeesten in Lage Zwaluwe
- Op 27 april vieren wij Koningsdag in Pijnacker
- 14 mei verzorgd Kobus, de Tallyman een demonstratie in Bataviawerf
- 21 mei staan wij op de Terwinseler Straatmarkt in Kerkrade

- Op 5 juni tijdens de Dag van het Kasteel in het Hof van Hillegom
- 15 juni is de Kinder Kaasmarkt in Gouda
- Iedere donderdag in juli en augustus tijdens de Kaasmarkt van Gouda
- 19 en 20 augustus zijn de Vestingdagen van Hellevoetsluis

hoek
hoek
hoek
hoek


Boogschieten

07/03/2017
Nieuwe workshop online! Terug naar het oergevoel. Breng de schutter in u naar boven, richt uw boog en schiet de pijl in het doel.
U kunt kiezen uit 2 soorten boogschieten:
- Kruisboog
- Handboog (longbow)

We nemen mee: per baan 1 boog, pijlen, rieten doel, standaard voor het doel (ooghoogte), vangnet voor afvallende pijlen, statieven en grondankers.

hoek
hoek
hoek
hoek


Bedrijfsuitjes

Uw vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, familiedag boekt u met Oud Hollands Entertainment.

De verborgen en must-see bezienswaardigheden van Amsterdam, Rotterdam, Volendam en andere prachtige plaatsen in Nederland worden u getoond.
De uitjes kunnen aangevuld worden met bijvoorbeeld een workshop Delfts Blauw Tegeltje beschilderen. Karikatuurschilder Rembrandt van Gein tijdens uw lunch of diner. Een Volendamse/ Oud Hollandse Fotoshoot in de Keukenhof.

hoek
hoek
hoek
hoek


Delfts Blauw Tegeltjes Beschilderen

Nu in prijs verlaagd! Deze succesvolle workshop is geschikt voor bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeest, kindermiddag (vanaf 8 jaar), markten, winkelcentrumpromotie zoals Moederdag/ Vaderdag etc.
2 Begeleiders nemen 100 tegeltjes mee en genoeg sneldrogende verf. Door middel van sjablonen of eigen ontwerp kunt u aan de slag met uw eigen Delfts Blauw tegeltje.
Uiteraard krijgt u deze mee naar huis. Op de achterkant kunt u een ophangplakkertje plaatsen, zodat het daadwerkelijk aan de muur opgehangen kan worden.

hoek
hoek
hoek
hoek


Kwakzalver Dr. B.Lazertu

Last van 'n pad oog, knots kniëen, loop neus of exzeem? Dr.B.Lazertu geneest al uw kwalen.

Oude Ambachten op uw Kerstmarkt

In januari/ februari beginnen diverse organisatoren al de Kerstmarkten in te vullen. Heel vroeg denkt u.
Oude Ambachten geven op nostalgische wijze een demonstratie. Vol passie vertellen zij over hun ambachtsvak. In de winter periode zijn zij gekleed in Dickens kostuum. Kortom: We hebben vele Oude Ambachten, maar vol = vol.
Bedenk dus op tijd wat voor entertainment u op de winter/ kerstmarkten wilt.

hoek
hoek
hoek
hoek


Jordaan Likeur

Met trots presenteren wij u de Jordaan Likeur Proeverij Een unieke en de enige in Nederland met likeuren die gestookt worden me voornamelijk natuurlijke ingrediënten. De likeuren hebben allemaal een Jordanese of Amsterdamse naam meegekregen. De proeverij wordt aangevuld met plankjes met kaas, worst, uitjes, druiven en noten.

Bij de Haringkar kan er nu een dame in Volendams kostuum ingehuurd worden die Korenwijn uit de Jordaan schenkt.

Onze Dienstmeiden delen graag Boterbabbelaar Likeur uit gecombineerd met een Roomboterbabbelaar snoepje.

Als laatste: De jonge jenever 'Pikketanissie' u raadt het al, ook afkomstig uit de Jordaan wordt geschonken bij onze Kaas & Jenever Proeverij.hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Evenementenbureau Fun & Party Match / 2019