Oud Hollands Entertainment
hoek

Nieuws

hoek

Nieuwe en bestaande handgemaakte kostuums

11/10/2019


Deze kostuums worden door ons personeel gebruikt als figuratie op evenementen of film, begeleiding bij de Oud Hollandse Spelen, de assistente van de Nostalgische Fotograaf of bij de Volendamse en Oud Hollandse Fotoshoot.hoek
hoek
hoek
hoek

Waarom betalen voor begeleiders ipv alleen de spelen?

23/09/2019
De dames zijn gekleed in klederdracht naar keuze, zij spelen zelf mee en leggen de spelregels uit, hun aanwezigheid zorgt meteen voor een juiste sfeer, zij maken praatjes met uw gasten en gaan met hen op de foto.

Enkele voorbeelden van uitgevoerde opdrachten:
Zo zijn de dames in Delftsblauw jurken voor een incentive tijdens een afsluitende avond in de Heineken Experience heel vaak op de foto gegaan met de buitenlandse gasten. De Brandweer van Wapenveld wilde de dames in Delftsblauw jurken op de foto bij hun brandweerwagens voor in de interne krant.
Tijdens Bloemencorso Hillegom waren boertje en dienstmeid sfeerverhogend en passend bij het thema. De Dienstmeiden verzorgde een wedstrijd in een Klooster in Brabant.
De dames in Delftsblauw jurken zorgden voor een fanatieke wedstrijd voor een Ministerie afdeling.hoek
hoek
hoek
hoek

Mooi referentie

15/08/2019

Bavaria 300 years anniversary Party:

"Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie inzet en samenwerking! Gelukkig hebben we ondanks het weer, toch een mooi plekje voor jullie kunnen vinden! Iedereen heeft zijn/haar Rembrandt van Gein tekening of Delftsblauw tegeltje mee het vliegtuig in genomen! Het is een onvergetelijke dag geworden op de Brouwerij, ook Bavaria was erg enthousiast! Hopelijk hebben jullie er ook van genoten en zien we elkaar in de toekomst zeker nog een keer!"hoek
hoek
hoek
hoek

Piepende Wielen

06/08/2019
Nieuw toegevoegd:
Deze groep Grootmnoeders (en Grootvaders) rijden met prachtige klassieke kinderwagens over uw evenement. Als trotse Oma's en Opa's pronken zij met hun poppenkind. Erg mooi voor zorginstellingen of bijvoorbeeld authentieke markten.

Harpiste en Zanger

03/06/2019
Vanaf een klassieke BMW Motor spelen en zingen Harpiste Petra en Zanger Marcel liedjes van vroeger, zoals van Wim Sonneveld en Herman van Veen.

hoek
hoek
hoek
hoek

Simon Stokvis

03/06/2019
Nieuw toegevoegd: In Stokvis over de Vloer verzorgt Simon samen met zijn assistente Bep Roodenburg een geweldige show.

Een optreden bestaat uit liedjes, een conference, bijzondere informatie uit "De Bruine Rotterdammer" en een Rotterdam quiz.

hoek
hoek
hoek
hoek

Wild Breien - Een senioren voorstelling over het verleden

15/05/2019
Tijdens het leeghalen van hun woning voor verhuizing naar een 55+ flat terug naar de hippie tijd, punktijd, tweede wereld oorlog, jaren 20, eind 19e eeuw.

Voorheen is deze voorstelling als geschiedenisles gespeeld voor scholen. Vanaf nu is deze voorstelling te boeken voor de 50 plussers.

Meer informatie, foto's en een filmpje zijn te bekijken op de pagina van de Wild Breien.

hoek
hoek
hoek
hoek

Non Eva en Zuster Mila

30/04/2019
Op zaterdag 27 april 2019, Koningsdag hebben wij deze nieuwe entertainment act gecombineerd met Oude Ambacht uitgevoerd in Zeist. Met deze act gaat u terug in de tijd, naar de jaren 40 en 50. De oorlogsjaren, maar ook ziekenhuizen en vroedvrouwen uit die tijd. Een tribute aan toen, Ja Zuster, Nee Zuster en de Engelse serie Call The Midwife.

Vlakbij onze uitvoerplaats was een ziekenhuis met verloskundigen. Vele vroedvrouwen en verpleegsters, jong en oud, kwamen die dag kijken en zagen allemaal objecten van herkenning. Bijvoorbeeld de kinderweegschalen, het kinderwagentje en foto's.
Diverse geinteresseerden kwamen af op de oorlogsmemorabilia en oude ansichtkaarten. Weer anderen deden allemaal Oma's Gezondheidstips op, zoals een stukje zeep in bed leggen tegen beenkramp.

De dame die de Non speelt is zelf net met pensioen van verpleegkundige zijn. Haar man is net met pensioen van de SEH en als Gipsverbandmeester in een Rotterdams ziekenhuis en later wereldwijd reizend. De dame die de Zuster speelt is de dochter van dit stel en heeft van jongs af aan de verhalen gehoord en is zeer geïnteresseerd in vroeger.

Meer informatie en nieuwe foto's zijn te bekijken op de pagina van de Non en Zuster.

hoek
hoek
hoek
hoek

Foto verzameling op Pinterest

05/03/2019
Bekijk onze verzameling zwart wit foto's op Pinterest van allerlei Oude Ambachten uit het verleden.

YouTube

Op onze YouTube pagina hebben wij leuke video's bewaard zoals Welkom in de Jaren 60, Hollandse musea aanraders, Oud Hollandse Muziek, 60 jaar overzicht van Victoriaanse jurken, afleveringen of hele seizoenen van Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Dorus etc.hoek
hoek
hoek
hoek

Trend van 2019: Doe Workshops, maar ook aandacht voor rust

22/02/2019
Volgens kenners in de evenementenbranche zijn de trends voor 2019 meer Doe Workshops op locatie, maar tegelijkertijd ook hoekjes creëren voor wat rust.

Onze aanraders passen dan ook perfect bij deze 2 trends. Een actieve Doe Workshop, maar ze geven beide een stukje rust.

Delftsblauw Tegeltjes Beschilderen Workshop
Aan uw tafels zelf een tegeltje beschilderen. Verzin een spreuk of maak een mooie creatieve tekening. De begeleiders, natuurlijk in Delftsblauw jurken, zorgen ervoor dat ze echt thuis aan de muur kunnen hangen.

Klompenatelier
In een Hollands decor met houten kaaskast kunt u een klein klompje van 8 a 10 cm beschilderen. Maar ook voetmaat klompen zijn voor uw personeel te bestellen.hoek
hoek
hoek
hoek

Nieuwe items

22/01/2019
Er zijn 2 nieuwe sfeervolle acts toegevoegd op deze site.

De Dottinies zijn een vrouwelijk live duo die vergeten en oer-Hollandse liedjes zingen. Zij richten zich vooral op een nostalgisch en gevarieerd repertoire van de jaren 50. Veel Hollands, maar ook Engelstalig.

De Draaiorgelman heeft zijn orgel in diverse creaties en stijlen, zoals met een Hollandse klompen en tulpen decor, als Dickens typetje of Kerstman. Maar hij heeft nog meer mogelijkheden.

Lees snel verder over dit leuke muzikale Oud Hollands Entertainment.hoek
hoek
hoek
hoek


Waarom wij werken met de naam Dienstmeiden?

08/05/2018
Mijn moeder (van medewerker Jolanda) en mijn Oma (van eigenaresse Ilse) ging in de jaren 1930 in 'Betrekking'. Zij ging daarmee werken op haar 12e jaar als 'Dienstmeid' bij gegoede families. In haar geval in Apeldoorn. Als 'Dienstmeid' werken was best zwaar, vaak niet een volledige werkweek en verdiende niet altijd even goed. De jonge meisjes of nog ongetrouwde jongedames zochten dan een 2e baantje of hadden er nog een handeltje bij om wat extra geld te verdienen.

In ons geval hebben wij een 'handeltje' in Oud Hollands Snoep. Zo trekken wij door het land om op evenementen, jaarmarkten, Koningsdag, boeren- en oude ambachtsmarkten snoepjes van vroeger te verkopen. De snoepjes verkopen wij tegen lage prijsjes om zo het gevoel van vroeger vast te kunnen houden. Natuurlijk lukt 1, 2 en 5 cent helaas niet meer. (Dit is waarom wij toch een basis huurprijs nodig hebben om uit de kosten te komen.)

Op de waslijn, tussen de drogende was, hangt de prijslijst.

Onze 'Dienstmeiden' kostuums zijn voor ons met de hand gemaakt naar model 1900 tot 1920. Wij hebben deze in de boeken teruggevonden bij ons in de Hoeksche Waard, maar ook in Amsterdam en Groningen. Het is dus niet-streekgebonden.

hoek
hoek
hoek
hoek


Nieuw en vernieuwd op de site:

09/03/2018
* De Ridders uit de Gouden Eeuw kunnen gecombineerd worden met de Middeleeuwse Ober.
* De Hollandse Kwis Kist. Een korte krachtige, leuke act van 7 a 15 minuten.
* ZnErik. Nostalgische (Nederlandse) liedjes zingen rondom de piano. Geen geboenk maar gewoon ouderwetse gezelligheid. Doelgroep 50+. Erik heeft zijn programma in diverse thema's bedacht. Muzikale Matroos, Neerlands Hoop, Sinterklaas en Kerst.
* Poffertjeskraam. Een nieuwe, maar nostalgische ogende poffertjeskraam.

Het moederbedrijf Fun & Party Match heeft nieuwe attracties: Pirateneiland, Spooky Halloween Grot en Warme Kerst Traktaties. Zuster site Kinder/ Tropical Cocktail Bar is compleet vernieuwd. Genoeg te lezen en over na te denken om te boeken.

Onze groep ambachtslieden heeft mensen verloren, maar wij hebben er ook weer gepassioneerde hobbyisten bij gekregen. Het startsein voor seizoen 2017 vindt plaats bij World Forum Den Haag met een Grote Ambacht Klompenmaker.
En net iets later bij de Keukenhof waar tijdens het lange Paasweekend 3 Grote Ambachten mogen demonstereren. Wasvrouwen, Smid en Touwslagerij. Welke ambachten mogen u komen demonstreren?

Mogen wij u, vrijblijvend, maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief toesturen?
Vul het contactformulier in en u blijft op de hoogte van leuke weetjes, evenementen en aanbieden.

hoek
hoek
hoek
hoek


Nieuwe items op deze site

09/11/2017

Delfts blauw Levend Standbeeld

Groeten uit... is een levend standbeeld uit Holland. Een Delfts Blauw souvenir dat niet alleen bij de toerist tot de verbeelding spreekt.
Het Delfts blauwe boertje en boerinnetje beelden de welbekende kus uit. Zij komen tot leven op de klanken van Oud-Hollandse draaiorgelmuziek.
Als poppetjes uit een schattig souvenir muziekdoosje dansen en klappen zij tot de kus hen weer verstilt.

Boerenband

Deze boertjes spelen uiteraard gezellige dixielandmuziek, maar ook Nederlandstalige nummers zoals "Een vrijgezel die gaat pas slapen" of "Samen zijn" worden gespeeld.
Makkelijke en herkenbare meezingers. Of zij nu voor ouderen in zorginstellingen spelen of rondlopen op boerenmarkten, het maakt deze boerenjongens niet uit.

hoek
hoek
hoek
hoek


Organiseer een entertainment middag voor ouderen - met subsidie

21/09/2017
Kwetsbare ouderen, altijd binnen, te weinig eigen geld voor activiteiten, geen tijd, geen idee wat te organiseren, het missen van aansluiting bij de wijkbewoners, familie/ vrienden komen maar moeilijk of niet naar het huis en uw bewoners.

Veel gehoorde redenen waarom het organiseren van activiteiten en entertainment voor ouderen niet gedaan wordt.

Toch zijn er mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Neem eens contact op met uw gemeente en overleg met hen wat u aan subsidie kunt krijgen voor een gezellige middag. Of bekijk www.beteroud.nl

Graag stellen wij van Oud Hollands Entertainment met u een aantal ideeen op voor diverse middagen in het jaar om het welzijn van uw bewoners te verhogen.

Dit kan vaak tegen aantrekkelijke bedragen en staat nostalgie, grootmoederstijd en historie altijd centraal in onze programma's en entertainment. Vanzelfsprekend creeren wij herinneringen naar vroeger en neuriet men de liedjes van toen. We maken er graag een onvergetelijke dag voor uw bewoners en uw personeel van.

Zo hebben wij al gewerkt voor:
* D'oude Raai - Amsterdam - leest u de fantastische referentie over Karikatuurschilder Rembrandt van Gein, Kaasmeisjes, Schoenpoetser, Haringkar en Poffertjeskraam.
* Libertas Leiden - Oud Hollandse Snoepkraam - diverse keren op diverse vestigingen
* Verpleeghuis Leythenrode - Leiderdorp - Oud Hollandse Snoepkraam
* WZH Den Haag en omgeving - Fotograaf Hans, Oud Hollandse Spelen, Sint & Pieten
* Viva Zorggroep - Heemskerk - Oud Hollandse Spelen
* Verpleeghuis van Rijckehove - Capelle ad Ijssel - Oud Hollandse Snoepkraam
* Leger des Heils - Dordrecht - Oude Ambachten
* Stichting Incaritate - Roosendaal - Draaiorgelnostalgie
* Zorgwaard - Oud-Beijerland - Karikaturist Christel
* Zonnehuisgroep - Vlaardingen - Oude Ambachten
* Woonzorgcentrum Rustenborch - Oegstgeest - Oud Hollandse Snoepkraam
* Welzijn Tolsteeg - Utrecht - Oud Hollandse Snoepkraam
* Laurens - Rotterdam - LeoNARdus de Nar, Draaiorgelnostalgie en de Oud Hollandse Snoepkraam
* Rivas Zorggroep - Gorinchem - Oud Hollandse Snoepkraam
en nog vele anderen.

Wij zitten door heel Nederland en komen overal plezier brengen. Graag delen wij onze passie met u.
Bij openbare dagen waarbij u onder andere ook wijkbewoners, familie, vrienden en iedereen wilt uitnodigen helpen wij u ook met Sociale Media promotie.hoek
hoek
hoek
hoek


Oude & Maritieme Ambachten

13/09/2017
- Kobus als Touwslager
- Kobus als Tallyman bij Bataviawerf Lelystad
- Kobus als Touwsplitsen en verteller
Kobus heeft gewerkt in de Rotterdamse haven en brengt graag met passie zijn ervaringen over aan jong en oud. Ook schrijft hij boeken die u voor weinig geld bij zijn kraam kan kopen. In mei 2017 mocht Kobus in Middeleeuws kostuum meewerken aan de Handelsdag van Bataviawerf in Lelystad. Een geslaagde dag!

- Scheepjes in fles bouwer
Met precisie maakt deze Ambachtsman kleine scheepjes en krijgt ze in decoratie flesjes. Hoe? Boek hem en hij laat het u zien.

- Nettenboeten
Tijdens Wereld Haven Dagen in Rotterdam stonden deze dames er prachtig bij. Door alle verhalen die zij vertelden aan zeer geinteresseerd publiek zijn zij niet heel ver gekomen met nettenbreien, maar des te meer lol had iedereen. Gelukkig hadden zij ook een ouderwetse theeleuten setting.

- Taanderij met werkende ketel, zeilen en netten
Een grote ambacht welke een 4 meter kraam nodig heeft een een ruimte er naast. De ketel wordt hout gestookt en werd gebruikt om zeilen en netten tegen rotting te beschermen. Deze ambacht in live actie zien?

Check de pagina over de Oude Ambachten voor een filmpje tijdens Wereld Haven Dagen Rotterdam bij het Maritiem Museum.

Oude Ambachten huren www.oudhollandsentertainment.nl Scheepjes in fles Amabcht huur je bij www.oudhollandsentertainment.nl Nettenboeten Ambacht www.oudhollandsentertainment.nl Oude Ambachten www.oudhollandsentertainment.nl

hoek
hoek
hoek
hoek


Boogschieten

07/03/2017
Nieuwe workshop online! Terug naar het oergevoel. Breng de schutter in u naar boven, richt uw boog en schiet de pijl in het doel.
U kunt kiezen uit 2 soorten boogschieten:
- Kruisboog
- Handboog (longbow)

We nemen mee: per baan 1 boog, pijlen, rieten doel, standaard voor het doel (ooghoogte), vangnet voor afvallende pijlen, statieven en grondankers.

hoek
hoek
hoek
hoek


Bedrijfsuitjes

Uw vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding, familiedag boekt u met Oud Hollands Entertainment.

De verborgen en must-see bezienswaardigheden van Amsterdam, Rotterdam, Volendam en andere prachtige plaatsen in Nederland worden u getoond.
De uitjes kunnen aangevuld worden met bijvoorbeeld een workshop Delfts Blauw Tegeltje beschilderen. Karikatuurschilder Rembrandt van Gein tijdens uw lunch of diner. Een Volendamse/ Oud Hollandse Fotoshoot in de Keukenhof.

hoek
hoek
hoek
hoek


Delfts Blauw Tegeltjes Beschilderen

Nu in prijs verlaagd! Deze succesvolle workshop is geschikt voor bedrijfsfeesten, vrijgezellenfeest, kindermiddag (vanaf 8 jaar), markten, winkelcentrumpromotie zoals Moederdag/ Vaderdag etc.
2 Begeleiders nemen 100 tegeltjes mee en genoeg sneldrogende verf. Door middel van sjablonen of eigen ontwerp kunt u aan de slag met uw eigen Delfts Blauw tegeltje.
Uiteraard krijgt u deze mee naar huis. Op de achterkant kunt u een ophangplakkertje plaatsen, zodat het daadwerkelijk aan de muur opgehangen kan worden.

hoek
hoek
hoek
hoek

Oude Ambachten op uw Kerstmarkt

In januari/ februari beginnen diverse organisatoren al de Kerstmarkten in te vullen. Heel vroeg denkt u.
Oude Ambachten geven op nostalgische wijze een demonstratie. Vol passie vertellen zij over hun ambachtsvak. In de winter periode zijn zij gekleed in Dickens kostuum. Kortom: We hebben vele Oude Ambachten, maar vol = vol.
Bedenk dus op tijd wat voor entertainment u op de winter/ kerstmarkten wilt.

hoek
hoek
hoek
hoek


Jordaan Likeur

Met trots presenteren wij u de Jordaan Likeur Proeverij Een unieke en de enige in Nederland met likeuren die gestookt worden me voornamelijk natuurlijke ingrediënten. De likeuren hebben allemaal een Jordanese of Amsterdamse naam meegekregen. De proeverij wordt aangevuld met plankjes met kaas, worst, uitjes, druiven en noten.

Bij de Haringkar kan er nu een dame in Volendams kostuum ingehuurd worden die Korenwijn uit de Jordaan schenkt.

Onze Dienstmeiden delen graag Boterbabbelaar Likeur uit gecombineerd met een Roomboterbabbelaar snoepje.

Als laatste: De jonge jenever 'Pikketanissie' u raadt het al, ook afkomstig uit de Jordaan wordt geschonken bij onze Kaas & Jenever Proeverij.hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Evenementenbureau Fun & Party Match / 2019