Oud Hollands Entertainment
hoek

(Na)Oorlogse Zorg

hoek

Hoofdzuster Eva en Zuster Mila

Begeef u even terug in de tijd en voel de jaren 40 en 50, met attributen uit de Oorlog, Bevrijding, Wederopbouw en Babyboom.

Deze geschiedenis act/ oude ambacht wordt begeleid door: Hoofdzuster Eva, Hoofdzuster van Huize der Hopelozen en Zuster Mila (betekent: verdienstelijkheid en glorie)

Zij vertellen u in geuren, kleuren en met proeven, voelen, kopen hoe het er aan toe ging als verpleegster in ziekenhuis, EHBO en vroedvrouw tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In de trant van Call the Midwife en Ja Zuster, Nee Zuster. Geschiedenisles met een knipoog.

Op de kraam ligt informatie over tulpenbollen eten in de hongerwinter, hoe ambulances er uit zagen, over de wederopbouw en de babyboom. Maandag Wasdag met diverse oude zepen.

Non Eva en Zuster Mila www.oudhollandsentertainment.nl Oorlogsmemorabilia bij de ambacht Oorlogszusters www.oudhollandsentertainment.nl Non als vroedvrouw www.oudhollandsentertainment.nl Non en Zuster ambacht uit www.oudhollandsentertainment.nl

Gedecoreerd met oude krukken, kinderwagentje, antieke EHBO kist, gipsverbandkamer spullen, baby weegschaal, wasrek met bandages en meer. In een apothekerskastje liggen orginele oorlogsmemorabilia, zoals voetpoeder, voedselbonnen en sigaren van de Tommy's; de Amerikaanse geallieerden.

* Drink een kopje kruidenthee, voor kinderen een shotje aardbei ranja.
* Heeft u last van beenkrampen? Leg dan een stukje zeep aan het voeteneind in bed.
* Zijn de bandages schoon gewassen en droog, help dan mee ze weer op te rollen voor volgend gebruik.
* Botjes pennen, oude ansichtkaarten en soldaatjes.
* De frisse geur van eucalyptus komt u tegemoet.
* Last van uw keel? Dan hebben wij keelsnoepjes voor u.
* Kinderen kunnen op de foto als dokter of zuster, met of zonder de Oorlogszusters.
* Oliën en kruiden als Rozemarijn en Basilicum kunnen ook voor andere dingen gebruikt worden dan alleen om mee te koken. Waarvoor dan?

Nodig deze behulpzame dames uit; beleef en leer deze tijden beter kennen.

€ 250,- Exclusief 21% BTW.

Betreft het alleen demonstreren en vertellen, zonder verkoop voor ons, dan wordt het € 375,- Exclusief 21% BTW.

Voor meer informatie kunt u mailen info@oudhollandsentertainment.nl of bel 0186-694555. Of klik op contact

Gelieve te zorgen voor 2 x 4 meter kraam naast elkaar en een gratis parkeerplaats.
1 kraam links (kijkend naar de kraam als bezoeker) ligt helemaal vol met attributen. In de kraam rechts, zonder planken, staat een soort huiskamer opstelling van vroeger met een houten stoel met vloerkleed en stoofje en daarom heen een kinderwagen, krukken, wasrek, po's en baby weegschaal, op de foto als dokter of zuster etc.hoek
hoek
hoek

Foto's

hoek
Verzameling zeep bij onze Oorlogszusters www.oudhollandsentertainment.nl Jaren 40 en 50 ziekenhuis www.oudhollandsentertainment.nl Jaren 40 en 50 ziekenhuis babyweegschaal www.oudhollandsentertainment.nl Oorlogszusters ambacht uit www.oudhollandsentertainment.nl
Ansichtkaarten uit de jaren 40 en 50 www.oudhollandsentertainment.nl Alles over de hongerwinter bij de Oorlogszusters www.oudhollandsentertainment.nl Jaren 40 en 50 ziekenhuis www.oudhollandsentertainment.nl Na Oorlogs Zusters ambacht uit www.oudhollandsentertainment.nlhoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Entertainmentbureau Fun & Party Match / 2020