Oud Hollands Entertainment
hoek
hoek

Middeleeuwse Koopvrouwe Clementina en Malloot Puck of zus Clara

Koopvrouwe Clementina (betekent zachtmoedig, toegevend ende genadig). Koopvrouwe Clara (betekent helder, blinkend, glanzend, schitterend).

Zij moet maar liefst 16 kinderen en haar 'simpele' broer onderhouden, daarom loopt ze de straten af om een ende ander vanuit haar bolderkar te verkopen. Zo heeft zij spelletjes bij zich, kun je fruit, wol, knopen, kralen, kaneelstokjes, sleutels, kruiden, muziekinstrumentjes en zoethout bij haar kopen.

Echter is Clementina geen gewiekste zakenvrouw, want ze geeft van alles weg. Zij heeft allerlei verhalen, maar zing jij een mooi liedje voor haar dan smelt ze ende geeft ze een kaneelstokje weg. Heeft er iemand honger, dan is zij zo vrijgevig om een lekkere appel weg te geven.

Clementina is niet zo armoedig als het lijkt, ze hoeft niet op een houtje te bijten, maar zwaar heeft ze het wel. Zo'n houtje (zoethout) geeft ze ook weg. Om te laten proeven hoe dit smaakt.

Haar 'simpele' broer, de Middeleeuwse Malloot, of zus Clara neemt ze mee op sleeptouw, want zij kunnen niet alleen thuis blijven. Zij assisteren haar met de spelletjes en de uitleg van de bolderkar producten. De Malloot staat voor Belhamel, Grapjas, Komiek, Hofnar en draagt een mooi handgemaakt pak met bruin en geel. Samen improviseren zij met elkaar, maar vooral met uw publiek. Puck sjokt er maar achter aan en laat graag zijn huisdiertje zien, de zingende Tjiftjaf.

Middeleeuwse Koopvrouwe Clementina tijdens Vlissingen 1572 © www.oudhollandsentertainment.nl Middeleewse Malloot Puck © www.oudhollandsentertainment.nl Clementina en Clara © www.oudhollandsentertainment.nl Middeleeuwse Malloot tijdens Vlissingen 1572 © www.oudhollandsentertainment.nl

Zij geven weg:
* Kaneelstokjes
* 25 Tolletjes
* Appels
* Zoethout

Spelletjes om mee te spelen:
* 2 Springtouwen
* 3 op 1 rij (3D)
* Kegelen
* Touwtol
* Tolletjes (die kinderen gelijk mogen houden; op = op)
* Bal vangen

Zij verplaatsten zich van plek naar plek en zoekt de drukte op. Scroll naar beneden voor een filmpje van Vlissingen 1572 - 8 april 2023.
Deze act wordt altijd door 2 personen gespeeld. Clementina neemt of Puck of Clara mee. Dit laten wij in offerte fase al aan u weten.

Voor meer informatie:
Optie aanvragen bij www.oudhollandsentertainment.nl Mail ons www.oudhollandsentertainment.nl Telefoonnummer van www.oudhollandsentertainment.nl

hoek
hoek
hoek

Foto's

hoek
Middeleeuwse Koopvrouwe Clementina en Malloot © www.oudhollandsentertainment.nl Malloot Puck © www.oudhollandsentertainment.nl Vlissingen 1572 spelletjes © www.oudhollandsentertainment.nl Middeleeuwse Koopvrouwe Clementina © www.oudhollandsentertainment.nl
hoek
hoek
hoek

Middeleeuwen

hoek

De middeleeuwen zijn opgedeeld in drie delen, de vroege, hoge en late middeleeuwen. De hoge middeleeuwen vallen ruwweg van het jaar 1000 tot aan 1250. Dit is een periode waarin de kerk, kruistochten en de wetenschap vooral centraal stonden.

Oud Hollands Entertainment biedt nog meer Middeleeuws Entertainment. Muziek van de Muzikale Nar met zijn toeters en bellen, of avontuurlijke acts zoals een Vuurspuwer en een spannende Fakirshow. Of Middeleeuwse Ambachten met demonstraties uit vervlogen tijden.

hoek
hoek
hoek

Filmpje

hoek

Foto's en filmpjes afgewisseld tijdens Vlissingen 1572 - 8 april 2023hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Wordpress logo Instagram logo You Tube logo Pinterest logo
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Entertainmentbureau Fun & Party Match / 2023