Oud Hollands Entertainment
hoek

Nar & Dorpsgek

hoek

Een combinatie van 2 typetjes door 1 persoon.

LeoNARdus de Nar

Luistert uw partijen op met zijn humoristische kijk op het leven. Hij maakt hierbij gebruik van diverse kleine instrumenten zoals fluit, mondharmonica, kazoo, lepels, mondharp etc.
Zo speelt hij het liedje van Swiebertje op de mondharmonica, de Lambada op kazoo en lepels en klassieke muziek op de fluit.

Vaak zien mensen de Nar als de zot en een halve gek maar in werkelijkheid is hij van oudsher de vertrouwenspersoon van de koning. Hij staat de koning met raad en daad bij maar weet hem op te vrolijken indien nodig. Bijvoorbeeld met Oud Hollandse Spelen. Staat de Nar bij de entree of garderobe van uw festijn dan betreden de gasten zeker met een glimlach de feestzaal.

Bartholomeus, de Middeleeuwse Dorpsgek

Hij praat, hij zingt en maakt muziek. Dit alles eenvoudig en puur, zoals bijvoorbeeld op zijn magisch klinkend instrument "de hang". Is hij nu een filosoof? Of toch een halve troubadour...? In ieder geval weet hij waar het in het leven om draait.

Nar ontvangst act © www.oudhollandsentertainment.nl © Nar animatie act Leo © Dorpsgek en Nar Dorpsgek typetje huren © ww.oudhollandsentertainment.nl

Vanaf € 550,-
Exclusief reiskosten en 9% BTW.

Voor meer informatie:
Optie aanvragen bij www.oudhollandsentertainment.nl Mail ons www.oudhollandsentertainment.nl Telefoonnummer van www.oudhollandsentertainment.nl

Leo, professioneel entertainer achter deze typetjes, heeft zelf 14 jaar in de zorg gezeten. Met zijn gevoel hiervoor gecombineerd met entertainen heeft hij een oudere dame die al 15 jaar bijna niets zei, ineens aan het praten gekregen. Haar verzorgers stonden versteld.

hoek
hoek
hoek

Filmpje

hoek

Opgenomen tijdens een optreden in een zorgcentrum op een Geriatrische afdeling. Entertainment aangepast aan doelgroep.© Dorpsgek straatheater © Dorpsgek huren

hoek
hoek
hoek

Weetje

hoek

Een nar of hofnar is de officiële grappenmaker aan het hof van een vorst of bij een rederijkerskamer (amateur gedichten voorlezer). Vooral in de Middeleeuwen was de hofnar populair, maar in de loop van de 18e eeuw verdween deze aan de meeste hoven. Toch hebben wij LeoNARdus gevonden.

Een nar was soms iemand die door afwijkende geestelijke of lichamelijke eigenschappen onbewust de spotlust opwekte, soms een intellectueel die bewust spotte en politieke invloed had. Met LeoNARdus kan je dus alle kanten op.

hoek
hoek
Exclusief logo voor www.oudhollandsentertainment.nl - do not copy!
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo Wordpress logo Instagram logo You Tube logo Pinterest logo
Referenties
Algemene Voorwaarden + Privacy
Onderdeel van Entertainmentbureau Fun & Party Match / 2023